Welkom bij de Vrienden van AutoMaatje Eindhoven

Welkom

AutoMaatje is een initiatief van de ANWB om mensen zonder auto en autobezitters bij elkaar te brengen. Het idee is even simpel als grandioos! Behalve een leuke autorit kun je er ook nog vriendschap aan overhouden.

Voor mensen op gevorderde leeftijd en zonder rijbewijs kan een afstand van enkele kilometers toch mijlenver zijn. Lopen is vaak te vermoeiend, fietsen te gevaarlijk, het openbaar vervoer vergt erg veel tijd en een taxi is nogal duur voor zo’n relatief kort ritje.

Dan komt AutoMaatje in beeld.
De 'klant' meldt de rit bij de coördinator aan en die zoekt dan een (vrijwillige) chauffeur die met eigen auto deze rit wil rijden. Uiteraard worden de kosten van de rit vergoed door de ‘klant’. Op dezelfde manier wordt de terugrit geregeld.
We hebben natuurlijk even tijd nodig om een rit onder te brengen bij een vrijwillige chauffeur. Vandaar dat we 48 uur de tijd vragen. Zodra een rit geregeld is krijgt de aanvrager daarvan bericht. Dat kan per telefoon, maar onze voorkeur is om het via email te doen, zodat er geen twijfel is over de bevestiging.
Een rit aanvragen kan telefonisch op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer 06 3961 9255.
Via deze link Ik wil graag een rit aanvragen is aanvragen altijd mogelijk.

Initiatief in Eindhoven Noord
In navolging van andere steden hebben we ook in Achtse Barrier en Blixembosch het project opgestart. We zoeken nog vrijwillige chauffeurs die hieraan mee willen werken en een stukje van hun vrije tijd willen investeren in dit initiatief.
Uiteraard zorgen wij voor de nodige ondersteuning in de vorm van training, evaluatie, verzekering en de kosten van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Ook nodigen we de vrijwilligers regelmatig uit voor een bijpraatsessie. Ik meld me aan als vrijwillige chauffeur

Initiatieven in andere wijken van Eindhoven Wij zijn met een klein aantal vrijwilligers gestart in Achtse Barrier en Blixembosch. Als er ook in andere delen van Eindhoven mensen zijn die een soortgelijke deelorganisatie in hun wijk op willen zetten, mogen ze natuurlijk aansluiten. Graag zelfs. Daarmee kunnen we makkelijker aantonen dat het initiatief aanslaat in Eindhoven, waardoor het gemeentebestuur eerder geneigd zal zijn het project ook te subsidiëren. Als we je kunnen ondersteunen bij het starten in jouw wijk doen we dat natuurlijk graag!
Ik wil graag meer info over het opzetten in mijn wijk